Conferencias

NO T’OBLIDIS DE LA TEVA MEMÒRIA

 

Podeu organitzar una Conferència-col•loqui a càrrec del Dr. Llorenç Guilera.

(Opcional: presentació del llibre de l’autor de la mà de l’editorial RBA).

 

Dirigit a:

 

Casals de gent gran, centres cívics, àrees culturals d’ajuntaments,centres d'ensenyament i cicles de conferencies de biblioteques.

 

Contingut:

 

La memòria és clau per l'aprenentage i per la identitat.

 

Però no tenim un sistema únic de memòria. El cervell funciona amb un conjunt de múltiples memòries diferenciades (auditiva, visual, tàctil, olfactiva, geogràfica, prospectiva, emocional, biogràfica, etc.) i que alguna d’elles ens comenci a fallar no significa que ens hagin de fallar totes. Es tracta de conèixer a fons com funcionen i aprendre a conservar-les i potenciar-les.

 

A partir de certa edat, a tots ens preocupa la progressiva pèrdua de memòria. Qui més qui menys experimenta que la seva capacitat de recordar i retenir coses “ja no és el que era”. I —perquè negar-ho?— ens fa por que no sigui l’anunci d’una caiguda més o menys ràpida en aquesta tragèdia del nostre temps que és l’alzheimer.

 

Però no totes les pèrdues de capacitat de la memòria són degudes a aquesta terrible malaltia; hi ha multitud de disminucions temporals motiva-des per altres causes que són perfectament reversibles (estrès, depressió, medicacions, esgotament físic, insomnis crònics, etc.). I, per altra banda, està demostrat que l’exercici constant de les capacitats intel•lectuals és la millor manera de retardar l’avenç d’un eventual alzheimer.

 

Sempre ha estat una veritat com un temple que la millor manera de treure partit de qualsevol cosa i mantenir-la en bon estat és conèixer-la tan a fons com puguis. Vina a escoltar la conferència del Dr. Llorenç Guilera i a parti-cipar en el col•loqui i aprendràs a treure el millor profit possible del teu sistema de memòries i a mantenir-lo en bon estat.

 

Durada prevista:

40 minuts de conferencia i 20 de col•loqui.

Contactar: llorenc.guilera@lguilera.com

about.me/lguilera

 

Temas

 

  • Tipos de memorias
  • La función de las memorias
  • Los "pecados" capitales de la memoria.
  • Test para evaluar tus distintas capacidades de memoria.
  • Ejercicios y juegos para mantener en forma y mejorar las memorias.